logo

(Magyar) Mire jó a kókuszkrém? – A Cocomas és a DelCoco használata és előnyei

Készült: Dienstag, der 19. März 2019

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

 

Selymes gombás-tejszínes spagetti, tejszínes krémdesszertek, ázsiai tejszínes egytálételek? Amikor az orvos laktózérzékenységet vagy tejfehérje allergiát diagnosztizál nálunk, általában azokban a napokban másra sem tudunk gondolni, mint korábbi kedvenc tejes, tejszínes ételeinkre. Ha más indíttatásból, önként választunk tejmentes diétát, legyen az ok akár fogyókúra vagy állatvédelem, eleinte akkor is nehezen tudjuk elképzelni, hogyan fogunk élni és finomakat enni pl. tejszín nélkül. De van megoldás!

A pánik szerencsére nem tart sokáig, csak addig, amíg az új szokások kialakulnak. Manapság ugyanis tökéletes tejszín-helyettesítőkkel főzhetünk, sőt, még válogathatunk is a különböző termékek között. Legyen szó akár laktózérzékenységről, akár paleo, vegán, vegetáriánus vagy ketogén diétáról, a tejszín textúráját egyik étrendből sem kell száműzni, ha tehéntej helyett kókuszból készült krémet használunk.

A kókuszkrémek minden tejszín tartalmú ételben tökéletes helyettesítők, legyen az desszert, tésztaszósz, ázsiai tejszínes egytálétel.

Cocomas és DelCoco – mi a különbség?

A két márka közül bármelyiket választod, kiváló minőségű kókuszkrémet kapsz, mégsem teljesen egyformák. Ugyan a Cocomas és a DelCoco is Indonéziából származó kókuszdióból készül, más-más területen termesztik őket, így az ízük is eltér egymástól. A DelCoco gazdagabb, kókuszosabb ízvilágot ad, mint a Cocomas, míg az utóbbi semlegesebb ízű. Ami az állagát illeti, a DelCoco sűrűbb is, ezért könnyebb habot készíteni belőle.

Mi is az a kókusztejszín?

A kókusztejkrém válogatott, minőségi kókuszdiók húsából és vízből, pépesítéssel készül. Íze aromás és finom, a termék pedig teljesen természetes és friss állapotában jut el a fogyasztójához. A kókuszdió minden pozitív tulajdonsága benne van a kis dobozkában. Mik ezek a pozitív tulajdonságok?

A kókuszkrém előnyei

A kókuszdió húsa kiváló B-vitamin, réz-, kalcium-, mangán-, magnézium-, vas- és cink-forrás. Nagy része fehérjéből és zsírból áll, és mivel közepes láncú zsírsavak alkotják, nagyrészt laurinsavak. Kedvező élettani hatásokat tulajdonítanak neki.

Könnyen emészthető, magas energiatartalmú alapanyaga az étkezésünknek. A tartósítása UHT csíramentesítéssel történik, tartósítószert, adalékanyagokat, mesterséges aromákat vagy színezékeket nem tartalmaz.

Mit készíthetünk belőle?

Általános tévhit, hogy a tehéntejet kizáró diétákban le kell mondanunk a habos, krémes desszertekről. Ez azonban koránt sincs így. A kókuszkrém segítségével kedvenc tortáink, pohárdesszertjeink, krémes süteményeink állagát és ízét őrizhetjük meg 0% lemondással.

Ha kókuszkrémmel készült recepteket szeretne böngészni, kövesse figyelemmel Facebook-oldalunkat!