Meru Kókuszcukor

Meru Kókuszvirágcukor

Karamellás ízű, egészséges finomság

Kategória:

Termékleírás

A kókuszpálma virág nektárjából készült tradicionális ázsiai édesítőszer, mely ma az egyik leginkább ajánlott cukorfajta. Számtalan jótékony egészségügyi hatása miatt „csodacukornak” is nevezik. A legkorábbi írott anyag készítéséről és fogyasztásáról 5000 évvel ezelőtt készült, feldolgozásának módja azóta semmit nem változott, csak víztartalmát párologtatják ki a virágból nyert szirupból. Tehát fehérítetlen és finomítatlan, íze enyhén karamellás, nem kókusz ízű. Teába, kávéba, süteményekbe, és főzéshez is használhatjuk.

A termék alacsony Glikémiás indexszel rendelkezik (GI=35), a szervezetben lassan szívódik fel és nem emeli meg nagyon a vércukorszintet.

Magas ásványi anyag tartalmú termék, a barna nádcukorhoz képest 18-szor több kálium, 30-szor annyi foszfor, és több mint 10-szer annyi cink található benne, emellett magnézium-, cink-, vas-, B1, B2, B3 és B6 vitaminforrás. A kókusznektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin, ami támogatja az immunrendszer működését, és sport esetén hozzájárul az izmok növekedéséhez és regenerációjához.

A kókusznektárban található főbb aminosavak
• Triptofán
• Lizin
• Hisztidin
• Arginin
• Aszparaginsav
• Treonin
• Szerin
• Glutamin
• Prolin
• Glicin
• Alanin
• Valin
• Metionin
• Izoleucin
• Leucin
• Triozin
• Fenilalanin

Nagyobb mennyiségben tartalmaz inozitolt is, ami pedig védi a májat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epében, fokozza a zsírfelhasználást a szervezetben, így elősegítve a zsírégetést. Véd a koleszterin érfalakban való lerakódásától, mert növeli annak felhasználását. Emellett nyugtató hatásáról is ismert.

Származási hely: Indonézia
Kiszerelés: 500g

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Meru Kókuszvirágcukor”