logo

A kókuszolaj olvad, mint fogyókúránál a kilók

Készült: 2018 november 12, hétfő

Aki túlsúllyal küzd vagy valamilyen okból fogyni szeretne, jól tudja, milyen szenvedéssel járhat megszabadulni a felesleges kilóktól. Ilyenkor élvezhetetlen, faforgácsszerű ételek váltják fel a jól megszokott ízeket a tányérunkon, órákat kell futással vagy más mozgással töltenünk, miközben legszívesebben a jó meleg szobában ülnénk, és valami finomságot majszolnánk – bűntudat nélkül. Ismerős az érzés?

 

Megszokott ízek és fogyás?

A kilók úgy is leolvadhatnak rólad, hogy észrevétlen lesz a változás a kedvenc ételeid ízében, ugyanolyan mennyeiek maradnak, mint ahogy megszoktad és szereted őket. A zsíradékot kell csupán lecserélned, amiben az ételeidet készíted, és ez a lépés már hozzájárulhat egy kisebb súlyvesztésedhez.

 

A kókuszolaj a fogyókúrázók jóbarátja

Sertészsír vagy a növényi olajak helyett választ a kókuszolajat! Elmondjuk, hogy miért.
A legfontosabb különbség, hogy a zsírsavai csak közepes hosszúságú szénláncokat alkotnak, a többi olajé azonban hosszúakat. A kevésbé hosszú szénláncok nem raktározódnak el zsírpárnákként a szervezetben, hanem energiát biztosítanak számára. Így tehát előfordulhat, hogy azt veszed észre, hogy jobban bírod a testmozgást és a munkát is.

A kókuszolaj hozzájárulhat az emésztés serkentéséhez, telítettségérzetet biztosít, és segítheti a tápanyagok felszívódását is. Ez mind-mind abban támogat téged, hogy ne kelljen degeszre enned magad ahhoz, hogy jóllakottságot érezz.

A kókuszzsír másik neve kókuszolaj, mivel 25°C foknál melegebb helyen folyékonnyá olvad, hűvösebb időben pedig szilárd, zsír szerű halmazállapotú.

A kókuszzsír fogyasztása sokat lendíthet a fogyásodon, de…

 

Válogass okosan!

Természetesen azért érdemes megválogatnod, hogy mit eszel mellé. A cukros üdítők, csokoládék, szénhidrátdús sütemények ilyenkor sem ajánlottak, és persze a mozgás az egészséghez is fontos.

 

Hogyan használd?

Már az is sokat számíthat, ha a korábban használt állati zsiradékot vagy növényi olajat lecseréled kókuszolajra, amikor ételt készítesz magadnak. A leghatékonyabb azonban az lehet, ha nem csak a főzéshez használod, hanem naponta egy adott mennyiséget elfogyasztasz magában is, ugyanúgy, ahogy egy vitamint vagy táplálékkiegészítőt szednél.

Egyél meg minden főétkezés előtt 1-2 evőkanál kókuszolajat, a mennyiség attól függ, milyen a testsúlyod.

Sőt kávéba is teheted, akik így fogyasztják, azt mondják: extra energiát biztosít a napra és a kávé élénkítő hatása tovább érződik.

 

Próbáld ki!

A Barco kókuszolaj most akciós áron kapható a Kókuszvilág webáruházában! Sütéshez, főzéshez, magában fogyasztva, kenyérre kenve is felhasználható. Rendelj most!