logo

Egészséges termékek és etikus működés

Etikus működés
Készült: 2014 szeptember 28, vasárnap

Büszkék vagyunk arra, hogy a Kókusz Világ  – Mayer’s Kft. etikus módon és hatékonyan folytatja tevékenységét. Gyártóink  vidéki, elmaradott területeken adnak az ott lakóknak tisztességes munkát, megélhetést, így hozzájárulunk a szociális ellátáshoz, és az emberek jólétéhez.  Együttműködő partnereinkkel együtt elutasítjuk a gyermekmunkát, minden dolgozó 18 év feletti. Beszállítóink nagyobb része kistermelő farmer, akik hosszútávú, természetes növénytermesztési eljárásokkal fenntartható gazdálkodást folytatnak.

Bevételünkből időről időre támogatunk civil szervezeteket, hátrányos helyzetben lévő emberekkel foglalkozó egyesületeket, hogy abból a sok jóból, amit mi kapunk, visszaadhassunk valamit a társadalomnak, és azoknak, akik kevésbé szerencsések.

Célul tűztük ki a lakosság egészségi állapotának javítását, a táplálkozással kapcsolatos tudatosság növelését. Kommunikációnk és termékpalettánk is ezt célozza meg, hiszen – ahogy a mondás is tartja – az vagy, amit megeszel. Az ételekkel a szervezetünkbe juttatott anyagokból épülnek fel sejtjeink, ezen anyagok természetessége nagyban meghatározza egészségi állapotunkat, és hogy a szervezetünk hogyan képes felvenni a harcot a különböző betegségekkel szemben. A Kókusz Világ termékei alternatívát nyújtanak egy új, egészségesebb étkezési kultúra kialakítására, segítve ezzel a változatos táplálkozást és egészségünk megőrzését.

Hazánkban rengeteg ételintoleranciától szenvedő ember él. A glutén- és laktózérzékenység és -intolerancia nagy számban van jelen. Minden termékünk glutén- és laktózmentes,  így tökéletes helyettesítői az allergén termékeknek. Cukorbetegeknél a kókuszolaj fogyasztásával nagyszerű eredményeket értek el. A kókuszolajat nem csak hogy bátran fogyaszthatják a diabétesztől szenvedők, hanem segít szabályozni a  vércukrot, csökkenteni a betegség hatásait.