logo

Környezetkímélő és gazdaságos egészség

Készült: 2018 október 10, szerda

A kókuszolaj pozitív hatásairól már sokszor írtunk, de idézzük fel, miért is érdemes használni!

 

A kókuszbélből préselt, majd megtisztított, szagtalanított olaj annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, egyike a legegészségesebb zsiradékainknak, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Mivel növényi alapanyagú, a koleszterin miatt sem kell aggódnod, nyugodtan fogyaszthatod.

 

Fogyókúrához, kímélő diétákhoz is remek alapanyag. Jótékony hatásai között számon tartják, hogy segíti az emésztést, a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, az immunrendszer, a csontok és a fogak erősítését és védelmét. Fertőtlenítő hatása miatt megfázás esetén is javasolt fogyasztani belőle néhány kiskanálnyi adagot.

 

Hogyan tudod gazdaságos és környezetbarát módon használni!?

Ha a fenti előnyök miatt sok kókuszolajat vásárolsz, az szuper, mert jót teszel vele az egészségednek. Hogyan tedd ezt környezettudatos módon?

 

A Barco kókuszolaj vödrös kiszerelésben kapható, amelyhez később utántöltőt is tudsz vásárolni. Egy-egy vödör illetve utántöltő 1000 ml-es, tehát elég nagy mennyiség ahhoz, hogy jó sokáig használhasd. Ráadásul a kókuszolajról elmondható, bár a köztudatban nincs eléggé benne, hogy sütéshez, főzéshez akár 4-5 alkalommal is újra lehet használni.

 

Kevesebb műanyag hulladék

A nagy kiszerelés egyik előnye, hogy csupán egyetlen csomagolóanyagot vásárolsz és viszel haza általa. A kiürült vödör pedig utántöltővel újra és újra használható, nem lesz rövid életű használati tárgyból évezredek alatt lebomló hulladék.

 

Ha már van a kókuszolaj tárolására alkalmas „bödönöd”, vagy vödröd, akkor a zacskós utántöltőt érdemes vásárolni. Az utántöltő ugyanúgy 1000 ml-t tartalmaz, mint a vödrös kiszerelés, viszont kevesebb műanyag kell az előállításához, tehát kevesebb szemetet is termelsz, és így kevésbé terheled a környezetet.

 

Kókuszolaj akció!

A nagy kiszerelés másik előnye az ára. A nagyobb csomag mindenképp kevesebbe kerül, mintha sok kicsit vennél, de ráadásul a Barco kókuszolajat akár 885 Ft-ért, akciós áron vásárolhatja meg. A boltok, webshopok árszabása egymástól eltérhet, de mindenképp jelentősen alacsonyabb lesz az eddigieknél.

 

>> Keresd az akciós kókusztermékeket a kedvenc bioboltjaidban! Kattints ide a boltlistáért!