logo

Kókusz, a speciális étrendek alapja

Sütik
Készült: 2014 szeptember 17, szerda

A kókuszból nyert liszt, tej, tejszín és cukor több speciális étrendet is tolerál, beleértve a választott étkezési diétákat is. Magyarország lakosságának közel fele szenved valamilyen ételintoleranciában, akiknek sok esetben drága, nehezen beszerezhető étrend-kiegészítőket kell kamrájukban tartani.

 

kókuszliszt

Tudtad, hogy az országban két-három millió laktózérzékeny, míg Budapesten közel kétszázezer lisztérzékeny él?

 

A kókusz húsának szárított és őrölt változata, a kókuszliszt állandó összetevője lehet a gluténérzékenyek és diétázók étrendjének is! Állagát megismerve (sokkal több folyadékot képes felvenni!) isteni sütemények, édes tészták alapja lehet, de pompás zöldségek rántáshoz is.

 

A kókusz reszelt húsából áztatással-főzéssel nyerik ki a kókusztejszínt, amiből hígítással kókusztej készíthető. Az így kapott italt így nem csak a paleolit és vegán táplálkozás barátai, hanem a tejérzékenyek is fogyaszthatják. Enyhén édes íze és zsírtartalma miatt a tehéntejhez hasonlítható, de összetéveszthetetlenül kókuszízű.

 

A kókuszcukor, a kókuszvirág nektárjából készített édesítőszer alacsony kalóriatartalma miatt megváltás a diétázóknak! Sőt, a paleolit táplálkozás hívei is fogyaszthatják (persze csak mértékkel).

 

A kókuszból készült termékek speciális, természetes előállításuk során megőrzik vitamin és ásványi anyag tartalmukat!

 

Keresd őket kedvenc bioboltodban!